Logga in | Gå med nu 
Europa > Sverige >
Stor karta

 Varit där 0 |   Fantastisk plats 0 |   Vill åka dit 0 |   Skriv en recension 0 |  

Her finns uttalige golfbaner, naturaktiviteter av alle slag og god mat. Du bor bra på hotell, herregård, camping eller hytte- og du får mye for pengene. På denne siden finner du alle praktiske informasjoner som kan være til hjelp når du som nordmann planlegger å reise til Sverige.

Et sandt eventyr på Göta Kanal
Göta Kanal er det store kanalsystem, der arbejder sig 190 km igennem Sverige og forbinder Vänern med Østersøen.


Når du sejler på kanalen oplever du imponerende højdeforskelle, som 58 sluser hjælper dig igennem. På det højeste punkt er man næsten 100 m over havoverfladen. Göta Kanal blev færdiggjort for over 170 år siden og regnes som årtusindets svenske bygningsværk. Og det forstår man, når man er der selv. Det er helt enkelt en smuk og spændende oplevelse for hele besætningen. Kanalens serviceniveau er i top med 18 veludstyrede gæstehavne. Får man lyst til at gå i land, er der masser af caféer, restauranter og seværdigheder at besøge. Alt i gåafstand fra kanalen.

Allemannsretten betyr frihet for alle.

Men denne retten bør ikke misbrukes. Du må ikke forårsake skader eller ødeleggelser på miljø eller dyreliv, og du må vise hensyn til grunneiere og andre som ferdes i naturen.

Du kan gå, sykle, ri, gå på ski og oppholde deg midlertidig i naturområder så lenge du ikke forårsaker skader på avlinger, skogplantingsområder eller andre sårbare naturområder. Du må respektere privatlivet, og ikke gå over eller oppholde deg på privat eiendom. Hovedregelen for allemannsretten i Sverige er at du ikke skal forstyrre eller ødelegge.

Det er tillatt å telte én natt på områder som ikke er dyrket mark og som ikke ligger i nærheten av bolighus. Spør grunneieren om lov hvis dere er en hel gruppe som vil telte. Det er tillatt å tenne bål hvis forholdene tilsier at det er sikkert, men aldri rett på fjell, fordi det kan forårsake varige sprekkskader i fjellet. Når det er forbudt å tenne bål, gjelder dette alle typer åpen ild, og regelen gjelder ofte i nasjonalparker og i naturreservater.

Du kan plukke blomster, bær og sopp, men visse planter, for eksempel orkideer, er fredet. Spesielle lovfestede bestemmelser regulerer hva du har lov til å plukke i naturen. Ikke etterlat søppel. For å beskytte dyre- og fuglelivet gjelder båndtvang for alle hunder i perioden 1. mars til 20. august. Bruk av snøskuter er bare tillatt hvis det ikke forårsaker skader på skog eller landområder som er dekket med snø.

Sightseeing for barn

Barn ser alltid mer enn voksne. En delfin i en sky, skatter i en haug med småstein eller en sklie i et tre som har falt overende. Så det er ikke bare opplevelsesparker og dyreparker som gjør Sverige til et paradis for barn.

Den svært varierende, friske og duftende naturen byr på masse hemmeligheter og eventyr.

Bygg hytte i skogen i nærheten av det lille røde huset dere bor i, eller fang krabber fra brygga på Sveriges vestkyst.
Bygg sandslott på stranden eller segle med båter i bekken. Alt dette synes barn er kjempegøy.

Gjennom tidene har forheksede skoger og glitrende sjøer fremkalt bilder av feer, ånder og troll hos barn og voksne.
Naturen har vært et godt utgangpunkt for eventyr, spesielt på steder som Värmland. For ikke å glemme Smålands mystiske natur, som sannsynligvis er best beskrevet av forfatteren Astrid Lindgren, som bedre enn noen annen hadde evnen til å se verden med et barns øyne.

Pippi Langstrømpe, verdens sterkeste jente, og kanskje også den snilleste, har blitt en del av svensk folketradisjon sammen med Emil i Lønneberga, Ronja Røverdatter, Brødrene Løvehjerte og mange andre av personene i bøkene hennes. Astrid Lindgrens eventyr er oversatt til 75 språk, og den tonen hun har funnet i forhold til barn (og alle som har vært barn en gang!), har gitt gjenklang over hele verden. Og spesielt hos dem som selv har utforsket landsbygden og skogene i Småland.

I Sverige er det enkelt å kombinere naturaktiviteter med hele familien og et besøk i en opplevelsespark eller dyrepark. I Astrid Lindgrens Värld i Småland kan barna møte figurene fra fortellingene hennes.

Besøk nisseland (Tomteland) i Dalarna så kan barna være tidlig ute med juleønskene, og stikk innom bjørneparken i Grönklitt, Europas største bjørnepark.

På vestkysten, i Göteborg, ligger Liseberg, Skandinavias største fornøyelsespark. Her finnes også Universum, et nasjonalt vitenskapssenter.
Dyreparker med spennende dyr fra tropene og Norden finner du i Skåne, på Öland og i Norrköping. I Stockholm ligger Junibacken, et forhekset hus med flere av Astrid Lindgrens figurer, og Gröna Lund fornøyelsespark på den grønne øya Djurgården, bare for å nevne noen severdigheter. For ikke å glemme Furuvik Park i Gävle og Jamtli Historieland i Östersund.

Uansett hvor du befinner deg, er det ting å se og gjøre for både store og små barn.
Populära destination

  #1  Stockholm
  #2  Linköping

  #3  Jönköping
  #4  Göteborg

  #5  Nyköping
  #6  Norrköping

  #7  Örebro
  #8  Växjö

  #9  Malmö
  #10  Västerås

  #11  Helsingborg
  #12  Strömstad

  #13  Sundsvall
  #14  Oskarshamn

  #15  Kiruna
  #16  Falun

  #17  Luleå
  #18  Varberg

  #19  Lund
  #20  Falkenberg

  #21  Kalmar
  #22  Umeå

  #23  Karlstad
  #24  Kristianstad

  #25  Charlottenberg
  #26  Kungsbacka

  #27  Eda
  #28  Halmstad

  #29  Uppsala
  #30  ArvikaPopulära sevärdigheter


  #1 Gamla stan, Stockholm...

  #2 Astrid Lindgrens Värl...

  #3 Liseberg

  #4 ABBA Museet

  #5 Vasa museet

Abby The Traveler
Ger information och tips om platser runt om i världen...
Om oss | Privacy | Användarvillkor | Bli Medlem | Ägare  

Copyright  2012 - 2022