Logga in | Gå med nu 
Europa > Frankrike > Auvergne-Rhône-Alpes > Haute-Savoie > Chamonix >

Stor karta

 Varit där 0 |   Fantastisk plats 0 |   Vill åka dit 0 |   Skriv en recension 0 |  

Chamonix-Mont-Blanc, eller Chamonix, er en by som ligger ved foten av Mont Blanc i départementet Haute-Savoie i regionen Rhône-Alpes, sør-øst i Frankrike. Chamonix er lokalisert på ca. 1030 moh. Chamonix-dalen løper nord-øst til syd-vest og igjennom dalen renner elven Arve. På den sør-østlige siden av Chamonix ligger Mont Blanc, det høyeste fjellet i Vest-Europa med sine 4807 moh. Mens på den nord-vestlige siden av byen ligger fjelltoppen Le Brévent (2525 moh.). En rekke andre landsbyer hører også innunder kommunen, blant disse er: Les Bossons (1012 moh.), Les Praz (1060 moh.), Argentiere (1252 moh.) og Le Tour (1462 moh.). Chamonix grenser til Aostadalen i Italia gjennom Mont Blanc-tunnelen og Martigny i Sveits igjennom Col de Montets passet (1461 moh.).

Chamonix er et populært vintersportsted og regnes som "ekstremsportens" hovedstad i Europa. De første olympiske vinterlekene ble avholdt her i 1924.

Sør for Chamonix ligger flere fjeltopper, blant annet Aiguille du Midi (3842 moh.) og Mont Blanc (4807 moh.). For å komme opp til Mont Blanc må man benytte en gondolbane halvveis opp. Etter det kan man klatre opp langs isbreer. Det er også mulighet til å ta hele gondolbanen til toppen av Aiguille du Midi. Derfra ser man over til Mont Blanc.

Chamonix er mer enn "Capital of Extreme". Det er både et sommer og vinter sted. En travel dag på sommeren kan det være flere besøkende enn en travel dag på vinteren. Om sommeren tiltrekker Chamonix turgåere, hovedsakelig fra Frankrike, men også mange fra hele verden. Klatring og fjellklatring er begge svært populære, med et bredt spekter av utfordringer, fra enkel nybegynner til viderkomne, Extreme.

Vinteraktiviteter på snowboard og ski tilbyr det samme utvalget av vanskelighetsgrad, fra enkle nybegynner bakker til Extreme Off Piste.

Chamonix er svært tilgjengelig, Geneva Airport ligger bare 1:15 hr borte og Genève ligger vakkert til i sentrum av Vest-Europa. Dessuten er Chamonix en inngangsport til nord-vest Italia, med en 11.6 km tunell, "Tunnel du Mont Blanc" som har gått under Massif siden 1965.
Populära sevärdigheter


  #1 Mont Blanc

  #2 Aiguille du Midi

Abby The Traveler
Ger information och tips om platser runt om i världen...
Om oss | Privacy | Användarvillkor | Bli Medlem | Ägare  

Copyright  2012 - 2022