Logga in | Gå med nu 
Europa > Belgia > Brussel >

Stor karta

 Varit där 0 |   Fantastisk plats 0 |   Vill åka dit 0 |   Skriv en recension 0 |  

Brussel er hovedstaden i Belgia og en av landets tre føderale regioner. Hovedstadsregionen Brussel og dens kommuner er offisielt tospråklige med fransk og nederlandsk. Brussel er også EUs hovedstad, sete for Europakommisjonen og Europaparlamentet. I tillegg ligger NATOs hovedkvarter i byen. Brussel har vært vertsby for verdensutstillinger i 1897, 1910, 1935 og 1958. Til utstillingen i 1958 ble Atomium bygd.

Brussel er en fargeklatt midt i Europa, med en flott blanding av alle folkeslag, mange kirker, mye vafler med alt mulig tilbehør, og med så mange sjokoladebutikker, at det kan bli no for de fleste. I tillegg har Brussel et fantastisk torg i sentrum av byen, med flott arkitektur og god stemning. For de som er tørste vil kanskje ølmuseum være mer fristende, og tanken på å smake på noen av de over 200 øltypene i Belgia får nok mange og enhver til å glede seg til turen.

Belgia har en salig blanding av mat på menyen og men om du ønsker å spise skjell, reker eller lignende sjømat er det et rikt utvalg i Belgias hovedstad. Om du enda ikke har besøkt en restaurant med Via Michelin stjerner har du mulighet til dette mens du er i Brussel, her ligger nemlig Comme Chez Soi som har to Michelin stjerner.

Ønsker du å se på fisker og annet liv i havet kan et besøk på akvarium være flott. Dette er spesielt et fint program for familier med mindre barn og kan være en grei aktivitet på en regnsværsdag, som det er mange av i Brussel i løpet av ett år.

Brussel har mange serverdigheter som Atomium, Det kongelige palasset, Diverse kirker, EU parlamentet, Grote Markt, Jubelparken, Koekelbergbasilikaen og Manneken Pis.

Kanskje det mest stilige stedet å besøke for shopping i Brussel er Galerie Royales de Saint-Hubert. Dette ligger svært nær torget og er enkelt å besøke. Det er en shopping gate med tak over. Dermed blir det en vakker arkade med butikker der du kan kjøpe suvenirer, sjokolade og lignende Belgiske ting.
Populära sevärdigheter


  #1 Cathedral of St. Mich...

  #2 Mini-Europe

  #3 Brussel rådhus

  #4 Autoworld

  #5 Musical Instruments M...

  #6 The Royal Museums of ...

Abby The Traveler
Ger information och tips om platser runt om i världen...
Om oss | Privacy | Användarvillkor | Bli Medlem | Ägare  

Copyright  2012 - 2022