Logga in | Gå med nu 
Europa > Bulgaria >

Stor karta

 Varit där 0 |   Fantastisk plats 0 |   Vill åka dit 0 |   Skriv en recension 0 |  

Største byer:
Sofia (hovedstad - ca. 1.2 mill.), Plovdiv (ca. 720 000), Varna (ca. 460 000), Burgas (ca. 420 000), Veliko Tarvorno (ca. 290 000).

Språk:
Bulgarsk. Det kyrilliske alfabet benyttes. Stadig flere behersker engelsk. Kjennskap til russisk, tysk eller fransk er ikke uvanlig blant bulgarerne

Folketall:
Samlet folketall er ca. 7.9 mill.

De største folkegruppene er:
Bulgarere (ca. 85 %), tyrkere (ca. 9%) og roma (ca. 4%). Forøvrig finnes det innslag av makedonere, russere, armenere og grekere. Det er svært få nordmenn bosatt i Bulgaria. De fleste bulgarerne tilhører den bulgarsk ortodokse kirke. Tyrkerne er muslimer.

Myntenhet:
Lev (BGL). 1 BGL = 4 NOK. Den bulgarske valutaen, Lev (BGL) er ikke konvertibel. Verdien er knyttet til euroen med en stabil kurs.

Strøm og telefon
220V/50 Hz. Godt utbygd fasttelefonnett. To landsdekkende mobiltelefonoperatører. Bruk av mobiltelefon er utbredt i Bulgaria

Betaling
De vanlige internasjonale kortene som Visa, Mastercard, Eurocard, AmEx osv. er gangbare. Kreditt- og betalingskort kan brukes på større hoteller og restauranter, men vanligvis ikke i forretninger. Lokal valuta kan tas ut med norske kredittkort i banker og minibanker.

Samferdsel
Veinettet er av variabel kvalitet, bl.a. på grunn av manglende vedlikehold. Det er et godt utbygget nasjonalt buss- og tognett. Kollektivtransporten er av variabel standard. I byene er billige drosjer et godt alternativ til ofte overfylte og upresise busser og trikker. Unngå ”private” drosjer.
Bulgarske bilister tar ikke alltid tilstrekkelig hensyn til fotgjengere, syklister og andre medtrafikkanter. Som turist bør man således være svært aktpågivende i trafikken, både som fotgjenger og bilist i Bulgaria Det forekommer både korrupsjon og organisert kriminalitet i Bulgaria, men det er forholdsvis trygt for vanlig tilreisende å oppholde seg i landet. Man kan bli utsatt for lommetyver, og bilen kan bli stjålet.

Tar man nødvendige forholdsregler er imidlertid ikke Bulgaria et spesielt utrygt land for tilreisende.
Ambulanse: 150
Veihjelp: 91146
Brannvesen: 160
Politi: 166.
Politivakt på engelsk eller tysk: 982 3308 eller 9823373
Tjenesten er åpen mellom 0830 og 1800 – alle dager

Tidsforsjel med Norge
+ 1 time (bulgarsk tid er èn time foran norsk tid)
Ved fortolling kan man risikere å møte et innfløkt byråkrati. Les nøye innførselsbestemmelsene før tollsonen passeres.

For medbrakt hund eller katt kreves International Health Certificate, forøvrig har Bulgaria ingen karantenebestemmelser. Ta gjerne kontakt med ambassaden for oppdatering av regelverk for medbringelse av dyr.

Forøvrig se ambassadens hjemmeside: www.norvegia.bg

Norske statsborgere trenger ikke visum for innreise til Bulgaria.

MERK !
Dersom man ikke blir registrert ved innsjekking på et hotell, må man oppsøke politiet i det distrikt man oppholder seg for registrering innen 24 timer etter ankomst. Unnlatelse medfører bot.
Reisende som krysser den bulgarske grensen kan ta med inn – eller ut - inntil 8 000 leva (BGL), eller et kontantbeløp tilsvarende 8 000 leva i annen valuta

Kgl. norsk ambassade
54 B Dondukov Blvd
Telefon: + 359 2 92 11 95
Telefax: + 359 2 981 9010
E-post: emb.sofia@mfa.no
Nettside: www.norvegia.bg
Kontortid: 0900 –1600 (mandag – fredag)
Ambassade i Norge: Bulgarian Embassy
Tidemannsgate 11
0244 Oslo
Populära destination

  #1  Nesebâr
  #2  Burgas

  #3  Haskovo
  #4  Sunny Beach

  #5  Dobritsj
  #6  Albena

  #7  Gabrovo
  #8  SofiaAbby The Traveler
Ger information och tips om platser runt om i världen...
Om oss | Privacy | Användarvillkor | Bli Medlem | Ägare  

Copyright  2012 - 2022