Logga in | Gå med nu 
Europa > Albania >
Stor karta

 Varit där 0 |   Fantastisk plats 0 |   Vill åka dit 0 |   Skriv en recension 0 |  

Middelhavsklima i storparten av landet. Noe kjøligere kontinentalt klima i fjellområdene østpå. En del regn fra oktober til desember, men ellers et svært solfylt klima. Juli-august varmeste måneder med temperaturer på mellom 30 og 40ºC.
Albansk, utbredt kjennskap til italiensk, noe engelsk og fransk
Myntenhet: Albanske lek (ALL

Dårlige vann- og sanitærforhold. Vaksine mot hepatitt A og B anbefales. Svært lav standard på det nasjonale helsevesen. Hygieneforholdene på de fleste internasjonale restauranter akseptabel. Mineralvann lett tilgjengelig.

Det anbefales at utlendinger bruker taxi eller leier bil med sjåfør. Svært dårlig veistandard store deler i landet. For de mer erfarne backpackers finnes det rimelige minibusser mellom alle de større byene. Man bør ikke dra utenfor allfarvei uten å ha snakket med kjentfolk om sikkerhetssituasjonen. Veiviser er å anbefale ved fjellvandringer.

Flyplassavgift på Euro 10 som betales både ved innreise og utreise

Albanias veinett er av generelt dårlig kvalitet. Bilparken har heller ikke tilfredsstillende standard. Farten er imidlertid høy og farlige forbikjøringer forekommer. Bortsett fra i enkelte områder i Nord-øst Albania, som grenser mot Kosovo, er faren for overfall/ran ikke spesiell stor.

Utenlandske turister er ikke spesielt utsatt for kriminelle handlinger
Selv om 70 pst. Av albanerne er av muslimsk herkomst, gjelder stort sett europeiske omgangsformer og klesdrakt. Menn bør likevel være forsiktige i sin omgang med ugifte kvinner. Dersom en skulle komme til å "skade en kvinnes ære" kan dette ha lite hyggelige konsekvenser.

Albanere er svært gjestfrie tross omfattende fattigdom og det er ikke uvanlig å bli bedt inn på kaffe og raki (druebrennevin) av tilfeldige bekjentskaper. En avvisning av en slik invitasjon må gjøres svært respektfullt for ikke å fornærme den som byr. Like fornærmende er det når gjesten forsøker å betale for seg eller legge igjen penger.
Populära destinationAbby The Traveler
Ger information och tips om platser runt om i världen...
Om oss | Privacy | Användarvillkor | Bli Medlem | Ägare  

Copyright  2012 - 2022