Logga in | Gå med nu 
Europa > Østerrike >
Stor karta

 Varit där 0 |   Fantastisk plats 0 |   Vill åka dit 0 |   Skriv en recension 0 |  

Med sin posisjon i Alpene, er Østerrikes vestlige og sydlige deler fjell, og Østerrike er et velkjent vintersportssted. Det høyeste fjellet er Grossglockner på 3 798 meter. Den nordlige og østlige del av landet er hovedsaklig kupert terreng. Klimaet er temperert, med kalde vintre og kjølige somre.

De viktigste byene er hovedstaden Wien, som ligger ved Donau, Salzburg, Innsbruck, Graz og Linz.

Østerrike har en velutviklet markedsøkonomi og høy levestandard og er nært knyttet til den europeiske union, og da spesielt Tyskland. Medlemskapet i EU har tiltrukket utenlandske investorer, sammen med nærheten til de nye ansøkerland. Langsom økonomisk vekst i Tyskland og resten av verden har senket veksten til 1,2% i 2001. For å møte stigende konkurranse fra både EU og de sentraleuropeiske land, vil Østerrike behøve å styrke sin kunnskapsintensive industrier, en fortsatt deregulering av servicesektoren og lavere skatt.

Omkring ti prosent av østerrikerne er ikke av østerriksk opprinnelse, hovedparten av disse er fra de omkringliggende land. En stor gruppe av gjestearbeidere er også til stede i landet. Det offisielle språket tysk tales av alle. Dialekten tilsvarer de tyske dialekter i den sydlige del av Tyskland. I Vorarlberg og deler av Tirol tales alemannisk, mens befolkningen i alle andre delstater taler bairisch (bayersk). Tilsammen syv millioner taler en middel- eller sydbayersk dialekt.

Mer enn tre-fjerde deler av østerrikerne er romersk-katolske. Andre vesentlige konfesjoner og religioner er protestantismen og islam.

Som en del av den tyske kulturkrets har Østerrikes kulturelle bidrag vært enorme. Østerrike har hatt adskillige berømte komponister som Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Strauss, Sr. og Johann Strauss, Jr.. Andre kjente østerrikere inkluderer fysikerne Ludwig Boltzmann og Erwin Schrödinger, filosofen Ludwig Wittgenstein og forfatteren Franz Kafka.

Med sin plassering i Alpene har Østerrike vært hjemland for mange store alpine skiløpere, for eksempel Toni Sailer, Hermann Maier, Annemarie Moser-Pröll og Anita Wachter.
Populära destination

  #1  Ischgl
  #2  Zell am See

  #3  Kaprun
  #4  Wien

  #5  Bad Gastein
  #6  Lech

  #7  Salzburg
  #8  Ehrenhausen

  #10  Höfen

  #12  Straßwalchen


  #15  Söll
  #16  Sölden

  #17  Mödling

  #19  Flachau

  #21  Braunau am Inn
  #22  Werfen

  #24  Thal

  #26  Linz

  #27  Amstetten
  #28  Graz

  #29  Abtenau
  #30  Wagrain

  #31  Bischofshofen
  #32  Fiss

  #34  Steyr

  #35  Ried im Innkreis

  #37  Bad Hofgastein
  #38  Wiener Neustadt

  #39  Lermoos
  #40  Brand


  #43  Wels
  #44  Rattenberg

  #45  Dorfgastein

  #47  Ferlach
  #48  Maria Alm

  #49  Dornbirn
  #50  RadstadtPopulära sevärdigheter


  #1 Schloss Schönbrunn

  #2 Kunsthistorisches Mus...

  #3 Belvedere

  #4 Hofburg

  #5 Kitzsteinhorn

  #6 Strandbad Zeller See

Abby The Traveler
Ger information och tips om platser runt om i världen...
Om oss | Privacy | Användarvillkor | Bli Medlem | Ägare  

Copyright  2012 - 2022