Logga in | Gå med nu 
Europa > Hellas >
Stor karta

 Varit där 0 |   Fantastisk plats 0 |   Vill åka dit 0 |   Skriv en recension 0 |  

Hellas grenser til Albania, Republikken Makedonia, Bulgaria og Tyrkia. Fastlands-Hellas består av den sørligste delen av Balkan, og halvøya Peloponnes. Hellas' to største byer, Athen og Thessaloniki, ligger her. I tillegg består Hellas av 1425 store og små øyer, hvorav 166 er bebodd. Øyene er delt inn i øygrupper slik som Kykladene, Dodekanesene, Sporadene, de Ioniske øyer, de nordøstlige Aegiske øyer og de Saroniske øyer. Øya Kreta ligger ikke i noen øygruppe. Det gjør heller ikke Kypros, som er nært knyttet til den greske interessesfæren, men som geografisk ligger nærmere Tyrkia.

Alle internasjonale kredittkort aksepteres (Visa, Mastercard, American Express, Diners Club, etc.) På landsbygda og mindre øyer er imidleritd kontanter det sikreste.

Sommeren varer fra midten av mai til ut i oktober og er ofte varm med dagtemperaturer mellom 30 og 40 grader eller over. Det blåser ofte kraftig, særlig på øyene.

Standarden ved offentlige sykehus er av varierende kvalitet, men ligger ofte vesentlig under vanlig nordisk standard.

Service på annet språk enn gresk kan ikke påregnes. Behandling ved de offentlige sykehus vil ofte basere seg på at sykepleiertjenester ytes av de pårørende, evt. med innleid hjelp.

Det er gode flyforbindelser til Nord-Europa, men ingen direktefly for strekningen Oslo-Aten. I sommerhalvåret går det charterfly til flere destinasjoner i landet.

De innenrikske kommunikasjoner er av varierende kvalitet. Olympic flyr til alle viktigere byer og øyer, men ofte med 40-seters fly. Det er bussforbindelser mellom de fleste byer.

Greske tog er få, langsomme og lite komfortable med unntak for ekspressforbindelsen Aten/Thessaloniki. Det er et stort utbud av passasjerferger mellom fastlandet og de greske øyene.

Det er billig å kjøre taxi, men det kan være vanskelig å finne en bil som er villig til å ta en passasjer dit han eller hun ønsker. Dersom bil skal kapres på gaten, er det nødvendig å stå i riktig retning av kjøremålet. Bydels- eller hotelldestinasjon må ropes til sjåføren.

Bussrutenettet i Aten er godt utbygd med hyppige avganger langs hovedgatene. Billetter må forhåndskjøpes i kiosker og stemples på bussene. I tillegg har undergrunnsbanen etter hvert fått et omfattende nettverk sentralt i Aten. Billetter til undergrunnsbanen kan kjøpes ved den enkelte stasjon og stemples ved innpassering. Offentlig kommunikasjon er svært billig sammenliknet med Norge.

Kun Portugal har høyere dødelighet på veiene i Europa

Myndighetene i Schengen-land forlanger at enhver skal kunne fremvise offisiell legitimasjon med angivelse av statsborgerskap. Til tross for passfrihet i Schengen-avtalen må derfor norske statsborgere ha med pass på reise innen Schengen-området (unntatt i Norden).

På flyplasser og ved grensekontroller i Schengen-land kan norske borgere uten pass nektes adgang til fly og andre transportmidler. Følgende land er medlem av Schengen: Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Island, Italia, Luxembourg, Nederland, Norge, Portugal, Spania, Sverige, Tyskland og Østerrike.

Populära destination

  #1  Kykladene
  #2  Platanias

  #3  Khersónisos
  #4  Agia Marina

  #5  Milos
  #6  Rethymno

  #7  Thessaloniki
  #8  Mykonos

  #9  Leros
  #10  Gouves

  #11  Korfu
  #12  Kasos

  #13  Kalymnos
  #14  Andros

  #15  Kythnos
  #16  Amorgos

  #17  Andiparos
  #18  Naxos

  #19  Heraklion
  #20  Kos

  #21  Rhodos By
  #22  Agios Nikolaos

  #23  Athen
  #24  Agia Galini

  #25  Ios
  #26  Khania

  #27  Astypalaia
  #28  Elounda

  #29  Malia
  #30  Rhodos

  #31  Santorini
  #32  MatalaAbby The Traveler
Ger information och tips om platser runt om i världen...
Om oss | Privacy | Användarvillkor | Bli Medlem | Ägare  

Copyright  2012 - 2022