Logga in | Gå med nu 
Sør-Amerika > Uruguay >

Stor karta

 Varit där 0 |   Fantastisk plats 0 |   Vill åka dit 0 |   Skriv en recension 0 |  

Uruguay byr på fine sandstrender, sjarmerende kolonibyer, saftige biffer og ekte gaucho-atmosfære. Hele Sør-Amerikas elite strømmer til badebyen Punta del Este for å vise frem bademote, kontanter og pondus, mens uruguayanerne spiller fotball i parken eller heier de nasjonale fotballheltene frem mot neste VM. Kuene er like kjøttfulle som i nabolandet Argentina, og nasjonalretten parrillada består av en overdådig cocktail av alle tenkelige former av grillet kjøtt. Dette skylles ned med store mengder maté – en sør-amerikansk form for te.

Landet Uruguay er oppkalt etter elva Uruguay, som danner grensen til Argentina. Den lille republikkens fulle navn, República Oriental del Uruguay, betyr "landet øst for Uruguay", og da er det altså elva det er snakk om. Størstedelen av landet er lavt og kupert og nesten overalt dekket av frodige gressletter, eller pampa, som det heter på de kanter. Den 200 kilometer lange atlanterhavskysten er full av finkornet sand som tiltrekker horder av badegjester fra fjern og nær.

Uruguay er mest kjent for sine vakre badestrender og for portugisernes gamle havneby Colonia, og de fleste som ferierer i Uruguay, konsentrerer seg om kysten. Den vakre, gamle byen som med fullt navn heter Colonia del Sacramento, har med sin fine koloniarkitektur fått en plass på UNESCOs ettertraktede liste over verdens kulturarv. De fleste bygningene er fra 1600- og 1700-tallet, og ettersom byen var en portugisisk koloni, er det der byggestilen er hentet fra. Den hyggelige og travle hovedstaden Montevideo inngår også i mange reiser til Uruguay. Byen er mest kjent for sin sjarmerende gamle bydel, men har også en moderne bydel med spennende arkitektur. Montevideo ble oppført av spaniere som motsvar til portugisernes maktbase i Colonia, som på sin side ble anlagt av portugiserne som motpol til den spanske hovedstaden Buenos Aires på den andre siden av vannet. Hvis hovedingrediensene i reisen til Uruguay skal være sand, strand og vann, er det nok å velge mellom. Punta del Diablo er en liten fisker-, surfer- og badeby med små, krokete gater og fine strender som ikke er overfylte. Punta del Diablo er en alternativ og "laidback" utgave av Punta del Estes internasjonale strand- og natteliv. I verdensberømte Punta del Este blir sjarmerende lokalkoloritt avløst av luksus, kasinoer og golfbaner, og dette er stedet for å bli sett med en solbrun, veltrent kropp i den nyeste bademoten.

Abby The Traveler
Ger information och tips om platser runt om i världen...
Om oss | Privacy | Användarvillkor | Bli Medlem | Ägare  

Copyright  2012 - 2022