Logga in | Gå med nu 
Sør-Amerika > Peru >
Stor karta

 Varit där 0 |   Fantastisk plats 0 |   Vill åka dit 0 |   Skriv en recension 0 |  

Peru er spekket med minner fra tidlige indianerkulturer, fra inkakulturen og den spanske kolonitiden. Inkaenes hovedstad Cuzco, den hellige dal, Machu Picchu og de nåværende indianerkulturene ved Titicacasjøen kan ikke unngå å fascinere. Den varierte naturen omfatter tørr sandørken, snødekte fjelltopper, brusende elver og den eviggrønne Amazonasjungelen.

Peru ligger i det vestlige Sør-Amerika med kyst mot Stillehavet og grenser mot Ecuador, Colombia, Brasil, Argentina og Chile. Andesfjellene strekker seg gjennom hele landet og skiller den tørre, ørkenaktige kysten fra den fuktige Amazonasjungelen. I det nordlige Peru ligger landets høyeste fjell, Huascaran på 6768 m. Dette himmelhøye fjellet står ikke alene. Over en strekning på 160 km rager over tusen fjell mer enn 6000 meter i været. Mange av disse er vulkaner. I de høye fjellene fosser det tallrike elver som renner ned i jungelregionen mot øst eller gjennom den ørkenlignende kyststrekningen og ut i Stillehavet. De fruktbare oasene rundt elvene i det ellers tørre kystområdet er landets beste landbruksområder. Her dyrkes bomull og sukkerrør, mens høylandets landbruksområder brukes til mais, bønner og som beite for kveg og lamaer. Husdyrene i fjelltraktene må dele plass og mat med ville lamaarter som guanaco og vicuna, i regnskogen lever aper, tapirer, beltedyr og jaguarer, og overalt er lufta og vannet fylt med mengder av fugler og fisk.

Peru har tre forskjellige klimatiske soner som knytter seg til landets tre geografiske regioner. Ved kysten er somrene (fra desember til april) tørre og varme med 25-35°, mens vintrene er kjøligere. I fjellene faller temperaturen ettersom som man beveger seg oppover. I sommermånedene kan man regne med 20-25° i dalene og noe kjøligere om natten. Regntiden varer fra desember til februar, og det faller som oftest korte, kraftige byger. Jungelen i Øst-Peru har alltid varmt og fuktig vær med størst sannsynlighet for tørrvær mellom april og oktober. Peru er hyppig offer for kontinentplatenes romstering og opplever i tillegg til vulkanutbrudd, flere hundre små jordskjelv om dagen, og noen ganger alvorlige skjelv.

En reise til Peru behøver ikke å holde seg til ett enkelt tema. Alt fra den sydende hovedstaden Lima og det levende drivhuset Amazonasjungelen til den gamle inkahovedstaden Cuzco, det enestående Machu Picchu og de nålevende indianerne ved Titicacasjøen kan utgjøre en ferie i Peru. Den enorme Titicacasjøen er med sine 2800 meter over havet verdens høyest beliggende store sjø. Små indianersamfunn holder til ved bredden og på øyene der livet leves som det har gjort i århundre, til og med på flytende øyer bygget av siv. Cuzco er en gammel inkahovedstad og spansk koloniby i ett, og den er med sin historie, sjarme og mange severdigheter et av kontinentets kulturelle høydepunkter. Her nyter man soltempler, inkafestninger, kolonibygninger og utsikten til de majestetiske Andesfjellene. I fjellene i det sørlige Peru ligger Arequipa, som er kalt den hvite by, ved foten av vulkanen El Misti. Noen av de beste severdighetene her er det store, gamle klosteret Santa Catalina, katedralen, samt de fine kolonihusene. Samtidig kan man over de lave takene, se den kjegleformede, 5822 meter høye vulkanen i horisonten. Et av de mest dramatiske naturområdene i hele Peru finnes i Colcakløften nord for Arequipa.. Fra utsiktspunktet i Cruz Del Condor kikker man 1100 meter ned i kløftens dyp, og snur man hodet kan man se 1700 meter opp til Peregrinofjellets snødekte topper. Start din utforskning av Peru her: Kart Peru. Området er i tillegg bebodd av ville vicunaer og den kjempestore kondoren. Et absolutt must på alle reiser til Peru er Machu Picchu. Denne glemte inkabyen nås via en enestående vakker togreise gjennom Urubambadalen eller etter fire dagers vandretur på den berømte inkastien. Machu Picchu ligger vakkert til på et høyt, grønt platå over Urubambaelven, omgitt av fjelltopper med beitende lamaer langs fjellsidene. Når Amazonasskyene legger seg over de grønkledte toppene, får det hele et uvirkelig og eventyrlig preg. På grunn av Machu Picchus avsidesliggende plassering, ble den aldri funnet og plyndret av spanjolene.
Populära destination

  #1  Iquitos
  #2  Ayacucho

  #3  Chachapoyas
  #4  Chiclayo

  #5  Cajamarca
  #6  Tacna

  #7  Tumbes
  #8  Huancayo

  #9  Ica
  #10  Cerro de Pasco

  #11  Arequipa
  #12  Cusco

  #13  Puerto Maldonado
  #14  Trujillo

  #15  Puno
  #16  HuarazPopulära sevärdigheter


  #1 Machu Picchu

Abby The Traveler
Ger information och tips om platser runt om i världen...
Om oss | Privacy | Användarvillkor | Bli Medlem | Ägare  

Copyright  2012 - 2022