Logga in | Gå med nu 
Sør-Amerika > Paraguay >

Stor karta

 Varit där 0 |   Fantastisk plats 0 |   Vill åka dit 0 |   Skriv en recension 0 |  

Paraguay er landet der antallet jaguarer langt overgår antallet reisende. Her står natur og historiske severdigheter slik de har gjort i århundrer uten å være slitt ned av flokker av turister. Her er ekte søramerikansk ødemark i Gran Chaco, hyggelige byer med vennlige innbyggere og et karneval som hvert år i januar konkurrerer med Rio de Janeiros.

Paraguay er en republikk i det indre Sør-Amerika. Den grenser til Bolivia, Brasil og Argentina og er en innlandsstat uten adgang til havet. Elva Paraguay renner fra nord mot sør midt gjennom landet og deler det i to. Regionen øst for elva er kupert og dekket av tropeskog. Vest for elva ligger det store Chaco-området, som er ufruktbart lavland med busk- og gressteppe. Breddene av Paraguay-elva er sumpete og blir stadig rammet av oversvømmelser. Paraguays varierte dyreliv omfatter aper, tapirer, jaguarer, maurslukere, krokodiller og et vell av insekter. I den sørøstlige delen av landet ned mot Argentinas store pampasslette går store mengder kjøttkveg på beite.

En reise til Paraguay vil ikke være preget av store turistflokker og overrente severdigheter. I stedet er det god plass til å nyte den vakre naturen og den spansk-indianske kulturen i fred og ro. Den vakre hovedstaden Asunción er bygd på bakkeskråninger ned mot Paraguay-elva. De fleste av byens museer og kolonitidsbygninger ligger langs elvebredden, der det stilleflytende vannet og de mange appelsintrærne gjør trangen til spaserturer nesten uimotståelig. Ikke langt fra Asunción ligger Paraguays religiøse sentrum Caacupé, som med sin store katedral og den lille jomfru Maria-statuen, som etter sigende kan utrette mirakler, er mål for mange pilegrimsreiser. Sør for Caacupé ligger Ybycui Nasjonalpark, som inneholder et av landets siste regnskogsområder og er fylt av fargestrålende sommerfugler. Vil man fylle sin ferie i Paraguay med enda flere naturopplevelser, er Chaco-regionen mot vest et must. Chaco er et særpreget område med endeløse, tynt befolkede sletter og spredte indianerlandsbyer. Landskapet består enten av gressletter med spredte trær og små, rislende bekker eller av langstrakte, flate stepper nesten uten planteliv. Chaco byr på autentiske naturopplevelser med større sannsynlighet for å møte en puma eller en jaguar enn et menneske. Kulturarv er også en mulighet på reiser til Paraguay. I det sørvestligste hjørnet finner man landets eneste severdighet som har fått en plass på UNESCOs liste over verdens kulturarv, nemlig byen Trinidad. Her ble indianere under jesuittenes styring undervist i den rette tro. Byen ligger nå i ruiner, og den store katedralens murer og søyler står tilbake uten tak, men den høytidelige stemningen er intakt.
Populära destination

  #1  Ciudad del Este
  #2  Fuerte OlimpoAbby The Traveler
Ger information och tips om platser runt om i världen...
Om oss | Privacy | Användarvillkor | Bli Medlem | Ägare  

Copyright  2012 - 2022