Logga in | Gå med nu 
Afrika > Seychellene >
Stor karta

 Varit där 0 |   Fantastisk plats 0 |   Vill åka dit 0 |   Skriv en recension 0 |  

Viktige eksportvarer er tunfisk, reker og kanel. Viktige importvarer er diverse matvarer, tobakk, olje og kjemikalier. Viktige handelspartnere er Singapore, Storbritannia og Yemen.

Seychellene er Afrikas absolutt rikeste land. Både som penger per innbygger og per stat, er øygruppen det landet det rikeste av alle Afrikas nasjoner. Landet er også rikere enn flere territorier, som for eksempel Rèunion. Territoriet er forholdsvis rikt, men får de meste av pengene fra Frankrike.

Turismen begynte for alvor i 1971, fordi den første internasjonale flyplassen ble åpnet på denne tiden. Den sto i 2008 for 12,7 % av landets inntekter på et år. Industri sto for 28,8 %. Disse prosentene inkluderer industrialisert fiske. Mesteparten av økonomien er fra utenlandske økonomiske forhold, industri, butikker og fra banknæringen. Økonomien er regnet som svært svak, fordi turismen varierer i så stor grad fra sesong til sesong.

130 046 turister besøkte øygruppen i år 2000. Hele 80,1 % av disse var europeere. Av europeerne som besøker landet er det flest fra Sveits, Storbritannia, Frankrike, Italia og Tyskland.

Den industrialiserte fiskingen har blitt landets viktigste inntekt. Særlig tunfiskingen. Mesteparten av pengene fra denne næringen, kommer fra lisenspenger andre land har nødt til å betale til øygruppen, for å få fiske i Seychellenes store, fiskerike, havområder. Men det betyr ikke at Seychellene ikke har andre næringsveier enn disse. Snarere tvert i mot. På Seychellene dyrkes det nemlig kokosnøtter, kanel, maniok, poteter og te.

Av maten som spises av seychellerne på Seychellene, er hele 90 % importert fra utlandet. Dette vil ikke myndighetene ha noe av i dag, og dette er noe myndighetene absolutt jobber med. I dag lages bare mer og mer av maten de spiser innenlands. Derfor har det for tiden blitt mye mer innenlands produksjon av fisk, frukt, øl, grønnsaker, maling, sigaretter og masse forskjellige plastikkprodukter.
Populära destination

  #1  VictoriaAbby The Traveler
Ger information och tips om platser runt om i världen...
Om oss | Privacy | Användarvillkor | Bli Medlem | Ägare  

Copyright  2012 - 2022