Logga in | Gå med nu 
Afrika > Angola >

Stor karta

 Varit där 0 |   Fantastisk plats 0 |   Vill åka dit 0 |   Skriv en recension 0 |  

Største byer:
Luanda (hovedstad), Huambo, Lubango, Benguela, Cabinda

Språk:
Portugisisk (off.språk), Ovimbundu, Kimbundu og andre Bantu-dialekter

Folketall:
Ca. 12.8 millioner (37 pst. Ovimbunduer, 20 pst. Kimbunduer, 1 pst. blandet europeisk-afrikansk herkomst).

Valuta:
Navnet på lokal valuta er Kwanza. Inflasjonen i 2003 var på 76.6 pst.
Per 09.08.04 er NOK 1 tilsvarende ca. 12,70 Kwanza.

Klima:
I høylandet (Huambo, Lubango) er det mindre luftfuktighet og det kan bli svært kaldt (5ºC) om kvelden / natten i "cacimbo" perioden


Sykehus og legekontorer er lite utbygd og har dårlig standard. Det finnes flere privatdrevne klinikker av relativt god kvalitet som har kontakter til Sør Afrika for medisinsk evakuering. For tannbehandling finnes det et fåtall utenlandske tannleger.
Vann kan ikke drikkes direkte fra springen, men må filtreres og kokes, eller man kan kjøpe mineralvann på flasker. På restauranter bør man være forsiktig med bestilling av salater, retter med egg, majones, isterninger etc.
Gyldig vaksine mot gulfeber kreves ved innreise til Angola og malariaprofilakse anbefales

Strøm og telefon:
220 V, vanlige norske stikkontakter kan brukes. Pga. hyppige strømbrudd bør VPS (strømstabilisator) tilkobles PCer, TV, stereoanlegg o.a. TV systemet er PAL I Colour System.

GSM-dekning: Mobiltelefonsystemene ANALOGIC (amerikansk) og DIGITAL (europeisk) brukes. Det er ikke mobildekning i hele landet, men kun i de største byene.

Betaling
Kun de største hoteller og restauranter aksepterer kredittkort (VISA, American Express, etc). Gjestehus aksepterer kun kontanter.
Heving av kontanter krever lokal bankkonto. Bankene aksepterer ikke sjekker/kredittkort for heving av kontanter

Samferdsel
Privat bil eller firma/servicebil benyttes. MACON Taxi tilbyr drosjeservice døgnet rundt. Holdeplasser ved de største hotellene samt sentralt i sentrum og ved flyplassen.
Det er også mulig å leie bil med eller uten sjåfør. Det betales ikke flyplassavgift i Angola

Både veiene og bilparken er stort sett i meget dårlig stand i Angola. Det er mange ulykker, som oftes som følge av for stor fart, kjøretøy i dårlig forfatning eller promillekjøring. Bruk av bilbelte anbefales

Som storbyer flest sliter også Luanda med mye kriminalitet. Det er mye tyveri på gaten og stranden, og det er derfor ikke anbefalt å bevege seg til fots i byen. Ellers forekommer også til dels hyppige innbrudd, både i bil og bolig. Væpnet ran – av bil eller person – er mindre utbredt, men forekommer også. I resten av landet er det mindre krminalitet, men det anbefales likvel å følge enkle forhåndsregler for å unngå problemer. (I.e. ikke gå til fots, unngå å ha på seg dyre smykker og klokker, etc.)
Ingen tidsforskjell til Norge ved sommertid. Vintertid er minus en time.

Tips er vanlig å gi. USD aksepteres ofte også som betalingsmiddel.

Andre nyttige råd:
Klær i bomull er praktisk mht. varmen, ellers ingen spesielle hensyn til påkledning. Myggolje og klær som dekker kroppen anbefales om kvelden.
Det kreves visum for nordmenn ved besøk til Angola. Visum fåes ved den angolanske ambassaden i Stockholm. Vanligvis kreves det en skriftlig invitasjon fra bedrift/organisasjon/ ambassade i Angola for utstedelse av visum. Ved (lengre) kontraktsopphold anbefales et "multiple-entry visa" for 6 mnd. Merk at førstegangsutstedelse av visum kan ta flere uker.

Abby The Traveler
Ger information och tips om platser runt om i världen...
Om oss | Privacy | Användarvillkor | Bli Medlem | Ägare  

Copyright  2012 - 2022