Logga in | Gå med nu 
Asia > Israel >
Stor karta

 Varit där 0 |   Fantastisk plats 0 |   Vill åka dit 0 |   Skriv en recension 0 |  

Klimaet er i det vesentlige subtropisk, men viser store variasjoner etter hvor i landet man befinner seg. Ved kysten er de gjennomsnittlige minimums- og maksimumstemperaturer i den varmeste måned (august) ca. 22 grader nattetid og 32 grader på dagtid, med 60-80 pst. relativ fuktighet.

Vinteren (nov-feb) kan tidvis være noe kjølig og regnfull. På dagtid varierer temperaturen vanligvis mellom 10-20 grader, på nattetid kan det gå under 5 grader (des-febr). Dette føles kaldere enn tilsvarende temperaturer i Norge ettersom husene ikke er bygget for kaldt klima.

I innlandet er sommeren omtrent like varm som ved kysten (20-35 grader), ofte med høye dagtemperaturer, men med mye lavere fuktighet som gir et mer behagelig klima. Vinteren er kjøligere i høyden (Jerusalem etc.) og det kan av og til falle snø. I høst- og vårmånedene forekommer Chamsin eller Sharav, en tørr, het ørkenvind fra innlandet. Områdene ved Dødehavet, Negevørkenen og Eilat har et til dels betydelig varmere klima med lite eller ingen nedbør.

Helsetilstanden i Israel må karakteriseres som god. Israel har gode leger, herunder meget anerkjente spesialister, og en rekke utmerkede sykehus.

De sanitære forhold er stort sett gode. Man kan drikke vann rett fra springen, men grunnet dårlig vannkvalitet anbefales mineralvann.

Barn anbefales vaksiner mot tetanus pga. infeksjonsfaren ved skrubbsår og lignende. Kontakt med helsemyndighetene i Norge angående ytterligere vaksinasjoner anbefales.
Det finnes en rekke restauranter og kafeer i ulike pris- og kvalitetsklasse over hele Israel.

Flere av restaurantene drives av immigranter som har brakt med seg sine mattradisjoner fra andre Midtøsten-land, Europa og tidligere Sovjetunionen. Hoteller i Israel har kun kosher mat.

I de fleste byer er all offentlig transport (buss, tog) er innstilt på Shabbat (fra solnedgang fredag til solnedgang lørdag) og andre helligdager som er fridager, mens sherut (fellesdrosje), drosje og turistbussen drevet av private selskaper er i virksomhet.

Både lokale og internasjonale bilutleiefirmaer finnes. Man bør medbringe internasjonalt førerkort.

Abby The Traveler
Ger information och tips om platser runt om i världen...
Om oss | Privacy | Användarvillkor | Bli Medlem | Ägare  

Copyright  2012 - 2022