Logga in | Gå med nu 
Oseania > Marshalløyene >

Stor karta

 Varit där 0 |   Fantastisk plats 0 |   Vill åka dit 0 |   Skriv en recension 0 |  

Duften og smaken av Marshalløyene er eksotisk og vidtfavnende. Brødfrukt i skiver, banan med kokos, gresskar som putrer i kokosmelk, og tunfisk som serveres som sashimi. Marshalløyene hører ikke til verdens store turistland, men dykkere på jakt etter de største utfordringene har for lengst fått øye på de glitrende tropeøyene.

Marshalløyene ligger i det vestlige Stillehavet, nord for Kiribati og Nauru, øst for Mikronesia og sør for det amerikanske territoriet Wake Island, som øystaten for øvrig gjør krav på. Den består foruten Bikini av 28 andre ringformede koralløyer (atoller) og fem øyer, som er isolert fra omverdenen. To tredjedeler av øyenes ca. 60 000 innbyggere bor på Majuro, som også er landets hovedøy, men også på øya Ebeye.

På havbunnen utenfor Bikini-øya, som er en av de 34 Marshalløyene, ligger hangarskipet USS "Saratoga" – det eneste hangarskipet i verden man kan dykke på. "Saratoga" er med sine 268 meter verdens største dykkbare vrak og ett av mange fartøyer som sank til bunns da USA etter andre verdenskrig brukte området rundt Bikini-atollen til atomprøvesprengninger under Operation Crossroads. Vannet utenfor Bikini er klart, varmt og rolig, og dykking i det hele tatt er en av de store attraksjonene. Men Stillehavet tar seg nå også godt ut innenfra en av de mange blendende hvite sandstrendene, der kokospalmene duver. I tillegg til dykking er også en lang rekke andre vannsportsgrener innenfor rekkevidde – for eksempel sportsfiske er en populær fritidsaktivitet. Med 750 000 kvadratkilometer Stillehav på dørterskelen er det også masser av plass til å kaste agnet ut på. Er man heldig – eller dyktig – kan man få store tunfisker, kjempereker og forskjellige former for muslinger og østers i garnet eller på kroken. En ferie på Marshalløyene kan også fint brukes til å gå på innkjøp hos noen av de mange dyktige håndverkerne som skaper flott og gedigent kunsthåndverk.

Deler av befolkningen preges fremdeles av ettervirkningene av de kjernefysiske prøvesprengningene på øyene Bikini og Enewetok som fant sted mellom 1946 og 1958. Prøvesprengningene førte blant annet til radioaktivt nedfall over innbyggerne på noen av øyene rundt Marshalløyene. 97% av befolkningen er mikronesiere . De øvrige er australiere og amerikanere.


Populära destination

  #2  MajuroAbby The Traveler
Ger information och tips om platser runt om i världen...
Om oss | Privacy | Användarvillkor | Bli Medlem | Ägare  

Copyright  2012 - 2022