Logga in | Gå med nu 
Europa > Norge > Vestland Fylke > Bergen >

Stor karta

 Varit där 4 |   Fantastisk plats 1 |   Vill åka dit 0 |   Skriv en recension 2 |  

Bergen er en by og kommune i Hordaland fylke på Norges vestkyst, omgitt av de syv fjell, og ofte kalt Vestlandets hovedstad. Bergen ble grunnlagt av Olav Kyrre i 1070 med navnet Bjørgvin, som betyr «den grønne engen mellom fjellene». Bergen ligger på Bergenshalvøen i Midthordland, som sammen med Nordhordland utgjør regionen Bergen og omland i Hordaland fylke. Kommunen har sjøgrenser mot Austevoll, Sund, Fjell, Askøy, Meland, Lindås og Osterøy, og landgrenser mot Vaksdal, Samnanger og Os.

Bergen har i hele sin historie vært en ledende internasjonal handels- og sjøfartsby, og var rikshovedstad under Norgesveldets storhetstid. Status som hovedstad (den tredje i rekken) hadde byen mellom 1217 og 1314. Bergen var Nordens største by frem til 1600-tallet og Norges største by til innpå 1830-tallet, og har siden vært Norges nest største by.

Bergen har et mildt og fuktig kystklima preget av forholdsvis små temperaturendringer gjennom året.

Byens historiske hjerte er sentrert rundt Vågen. Ytterst på østsiden ligger Holmen, nå Bergenhus festning med Håkonshallen og Rosenkrantztårnet, alle fra middelalderen. På Bergenhus var det tidligere også kongsgård, bispegård, kloster, katedralskole og flere kirker, blant disse den gamle domkirken Kristkirken som i 1531 ble revet av militære hensyn.

Det ligger 61 fredede bygninger i området, som står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og hele strøket kalles for Bryggen.

Fløibanen i Bergen er en av Norges mest kjente attraksjoner. Du finner den midt i Bergen sentrum, 150 meter fra Fisketorget og Bryggen. Turen opp til Fløyen (320 m.o.h) tar fem til seks minutter. Turen er i seg selv en opplevelse, og på toppen kan du nyte en fantastisk utsikt over Bergen.

Ulriken er det høyeste av de syv fjell rundt Bergen sentrum. Høyden er 643 meter over havnivået. På Ulriken er det bygd mast for kringkasting og telekommunikasjon. Det er også en kafé og restaurant på toppen. Gondolbanen Ulriksbanen gjør det enkelt å komme seg til toppen av fjellet.

Ole Bull var født i Bergen, norsk fiolinist og komponist og en av 1800-tallets største fiolinister.

Den Nationale Scene i Bergen er en av Norges tre nasjonale teaterinstitusjoner. Teatret ble startet i 1876 i det samme Komediehuset på Engen hvor Ole Bull sin tid hadde drevet Det norske Theater.

Bergen er et selvskrevet stoppested om du skal feriere i Norge og du bør ha god tid for her er mye å oppleve. Foruten det som er nevnt ovenfor kan du oppleve Akvariet, Fiskertorget, Vil vite senteret, Festspillene, flotte byparker, uendelig med kunst, kultur, historie, et rikt uteliv også videre.
Recensioner från våra användare


Elise Børve Høvik
Norheimsund, Norge
"Fantastisk BY!"
Omdömet skrevs den 16.10.2016 15:49:04
Bergen er ein fantastisk by! Den har så mykje å by på. Både opplev...

mer...
Kristin B. Jacobsen
Klokkarvik, Norge
"Full av liv."
Omdömet skrevs den 15.06.2015 12:14:53
Bergen er en flott by, full av liv. Bergen er en gammel Hansa by o...

mer...


Populära sevärdigheter


  #1 Gamlehaugen, (The Roy...

  #2 Edvard Grieg Museumet...

  #3 Fantoft stavkirke

  #4 Akvariet i Bergen

  #5 Fløyen

  #6 Håkonshallen og Rosen...

Abby The Traveler
Ger information och tips om platser runt om i världen...
Om oss | Privacy | Användarvillkor | Bli Medlem | Ägare  

Copyright  2012 - 2022