Logga in | Gå med nu 
Europa > Frankrike > Bretagne > Ille-et-Vilaine > Rennes >

Stor karta

 Varit där 0 |   Fantastisk plats 0 |   Vill åka dit 0 |   Skriv en recension 0 |  

Rennes
Rennes er hovedstad i det franske departementet Ille-et-Vilaine i Frankrike. Det gamle sentrum av byen er bygget på en høyde, med nordsiden blir mer opphøyet enn sørsiden. Den ligger ved sammenløpet av to elver: Ille og Vilaine. Rennes opprinnelse går helt tilbake til Romertiden, og Universitetet i Rennes er fra 1735.

Rennes har en meget stor IT-industri, og forskningsparken Rennes-Atalante rommer laboratorier og forskningsavdelinger for en rekke franske og globale teknologiselskaper.

Rennes er klassifisert som en by av kunst og historie. Det historiske sentrum ligger på det tidligere plan av vollene. Det er en forskjell mellom den nordlige byen og den sørlige sentrum på grunn av 1720 brannen. Den ødela det meste av bindingsverk hus i den nordlige delen av byen. Ombyggingen ble gjort i stein, på et rutenett plan. Den sørlige delen, de fattigste på denne tiden, ble ikke gjenoppbygd.

På grunn av tilstedeværelsen av parlement de Bretagne, ble mange "hoteller particuliers " bygget i den nordlige delen som var den rikeste i det 18. århundre. De fleste av monumentene Historiques finnes der.

Fargerike tradisjonelle bindingsverkshus ligger hovedsakelig langs veiene i Saint - Sauveur, Saint - Georges, de Saint - Malo, Saint - Guillaume, des Dames, du Chapitre, Vasselot, Saint - Michel, de la Psallette og rundt torgene i Champ - Jacquet, des Lices, Saint - Anne og Rallier - du- Baty.

Parlement de Bretagne, det administrative og rettslige sentrum av Bretagne, Breton : Breujoù Breizh er den mest kjente bygningen 17. århundre i Rennes. Den ble gjenoppbygd etter en forferdelig brann i 1994 som kan ha blitt forårsaket av en fakkel tennt på av en demonstrant under en demonstrasjon. Det huser Rennes lagmannsrett. Plaza rundt er bygd på den klassiske arkitekturen.

Stedet rundt des Lices er fullt av Hoteller particuliers. Railler-du-Baty er tilholdtstedet til det ukentlige store markedet, Marché des Lices.

Nær Rennes katedral (Cathédrale Saint-Pierre de Rennes) er den rue du Chapitre: ligger Hôtel de Blossac. Det er fra 16-tallet og har mangefargede tre byster på fasaden av 20, Rue du Chapitre.

Nå er det tidligere, St. Yves kapell, turistkontor og et museum om den historiske utviklingen av Rennes. og basilikaen Saint-Sauveur.
Populära hotell

  #1 Le Voltaire
  #2 Hôtels LeCoq-Gadby
  #3 ibis Styles Rennes Ce...
  #4 Mercure Rennes Centre...
  #5 ibis Rennes Centre Ga...
  #6 Inter-Hotel Le Sévign...Sponsrade länkar fra Abby, The Traveler

Emirates
Flyga med Emirates till komfortabla priser.

Abby The Traveler
Ger information och tips om platser runt om i världen...
Om oss | Privacy | Användarvillkor | Bli Medlem | Ägare  

Copyright  2012 - 2017